Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Michael McKenna lyfte frågor om moraliskt ansvar och klander

  [2017-06-02] Moraliskt ansvar, klander och berömvärdhet var i centrum för filosofiska samtal när institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori och forskningsprogrammet Gothenburg Responsibility Project gästades av professor Michael McKenna från University of Arizona.

 • Paul Russell intervjuad av 3:AM Magazine

  [2016-06-17] Professor Paul Russell, ledare för Gothenburg Responsibility Project, är en pessimist gällande frågan om vi har en fri vilja. Det är en av många frågor han ger svar på i en intervju i litterära 3:AM Magazine. I den utförliga intervjun, diskuterar Russell ett flertal av GRP:s kärnfrågor.

 • Professor David Shoemaker besöker GRP under en månad

  [2016-06-16] Gothenburg Responsibility Project är glada att kunna presentera att professor David Shoemaker (Tulane University) kommer att bli vår nästa gästforskare vid GRP. Professor Shoemaker kommer att vara hos oss i Göteborg från 21 augusti till 19 september, 2016.

 • Manuel Vargas höll en kurs om moraliskt ansvar, fri vilja och politik

  [2016-05-30] Professor Manuel Vargas höll i samarbete med GRP en seminariekurs riktad mot studenter på avancerad nivå och doktorander. Kursen fokuserade på aktuell forskning om moraliskt ansvar och fri vilja samt relationen mellan dessa ur samhälls- och politiskt filosofiskt perspektiv.

 • Luke Russell om förlåtelse

  [2016-05-25] Luke Russell gav idag en öppen föreläsning om lidande som ett skäl till förlåtelse.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Andreas Ott|Sidan uppdaterades: 2016-01-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?