Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Michael McKenna lyfte frågor om moraliskt ansvar och klander

  [2017-06-02] Moraliskt ansvar, klander och berömvärdhet var i centrum för filosofiska samtal när institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori och forskningsprogrammet Gothenburg Responsibility Project gästades av professor Michael McKenna från University of Arizona.

 • Paul Russell intervjuad av 3:AM Magazine

  [2016-06-17] Professor Paul Russell, ledare för Gothenburg Responsibility Project, är en pessimist gällande frågan om vi har en fri vilja. Det är en av många frågor han ger svar på i en intervju i litterära 3:AM Magazine. I den utförliga intervjun, diskuterar Russell ett flertal av GRP:s kärnfrågor.

 • Professor David Shoemaker besöker GRP under en månad

  [2016-06-16] Gothenburg Responsibility Project är glada att kunna presentera att professor David Shoemaker (Tulane University) kommer att bli vår nästa gästforskare vid GRP. Professor Shoemaker kommer att vara hos oss i Göteborg från 21 augusti till 19 september, 2016.

 • Manuel Vargas höll en kurs om moraliskt ansvar, fri vilja och politik

  [2016-05-30] Professor Manuel Vargas höll i samarbete med GRP en seminariekurs riktad mot studenter på avancerad nivå och doktorander. Kursen fokuserade på aktuell forskning om moraliskt ansvar och fri vilja samt relationen mellan dessa ur samhälls- och politiskt filosofiskt perspektiv.

 • Luke Russell om förlåtelse

  [2016-05-25] Luke Russell gav idag en öppen föreläsning om lidande som ett skäl till förlåtelse.

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Andreas Ott|Sidan uppdaterades: 2016-01-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://gothenburg-responsibility-project.gu.se/svenska/aktuellt/
Utskriftsdatum: 2018-01-16